Vi är snart på väg. Tack alla ni som gjort det möjligt!

Det är nu bara timmar kvar tills att vi skall kliva på bussen och påbörja en ny Polenresa.  Den fjärde för mig och Lisen och för nästan alla andra den allra första.  Några timmar av sömn och de sista förberedelserna återstå och det är nog lite pirrigt här och var hos oss.  Lite nervöst med de nya askrapporterna också men vi håller tummarna för rätt vindar och att vulkanen lugnar ner sig.

Årets Polenresan är den fjärde resan i Förintelsens spår som elever från Morkarlbyhöjdens skola gör. Ett enormt stort och varmt TACK till alla som engagerat sig för att resan skall bli verklighet. Företag, föreningar och enskilda som stöttat och hjälpt till på olika sätt och sponsrat med ekonomiska bidrag. Ingen nämnd just nu men heller ingen glömd. Föräldrar och elever som slitit och kämpat hårt för att skapa och genomföra alla delprojekt som har förmedlat vårt viktiga budskap och samtidigt inbringat viktiga medel  till resan. Lärare och personal på skolan som stöttat och hjälpt till. Alla som på olika sätt bidragit till att vi kommer iväg på en resa som kommer att ge minnen för livet och ovärderliga intryck att ta med oss i framtiden.

Vi reser för att se till att minnet av av alla människor som fallit offer för Förintelsen och andra folkmord och brott mot mänskligheten bevaras och hedras. Vi reser för att bli lite bättre människor som skall försöka att leva upp till vår devis ”we dare to care” , vi vågar bry oss. Inte bara tiga när människovärden kränks och människor i vår närhet behandlas illa, utan våga säga ifrån och påverka till det bättre. Vi gör det bland annat för flickan i den gråa kappan, en av alla de som dödades bara för att de var just den de var,  ingenting annat.  Vi vill ingenting hellre än att uppleva en resa som gör att vi kommer att se oss själva och  vår värld med lite andra ögon.

Jag är i varje fall bara så otroligt glad att vi är på väg ”igen” och kommer som vanligt att ge ”järnet” för att vi skall få en så häftig vecka som möjligt. Jag tror inte jag är ensam om den inställningen. Vi är nog en sådär 80 personer som vill detsamma + alla ni därhemma  som ”hejar på” för fullt

/Reine


Kommentarer

Lämna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0