Dagen efter Auschwitz&Birkenau ,grupp två

GRUPP TVÅ :
Dagen efter Auschwitz & Birkenau.

Vi delade in oss i två grupper, en med killar och en med tjejer och skulle göra varsit inlägg på bloggen , här är i alla fall tjejernas..
Tankarna flödar genom oss som en ström av alla olika sorters känslor , det är svårt att förstå att vi varit på samma mark,samma jord,samma plats som 6 miljoner av ondskans offer.

För vissa av oss uppenbarade sig en glimt av verkligheten,kanske i en fallande tår från en kind, kanske i en flod av tårar eller i en tysthet.För dem flesta har det gått upp för oss att vi trodde att vi visste men nu vet vi att vi knappt kan föreställa oss.Även om våra reaktioner var olika, vissa visade ingenting och andra allting så har vi ALLA fått en upplevelse som vi känner en stolthet i och aldrig kommer ångra,en upplevelse som skakat oss även fast det kanske kommer mycket senare för några av oss och dirket till vissa av oss så har den satt spår.Lika oförstålig som förintelsen är är orsakerna till den.I det sårbara Tyskland kom en mycket grym man in och använde makten han fick i form av hat.Vi kan inte förstå varför och hur än.Samhället var rubbat och på något vis lyckades Hitler.Vi förstår inte men det är verklighet.
Hur vi måste bry oss om varnadra och tänka efter samt hur tacksamma vi känner oss är tecken på skillnad redan dagen efter resan, samt att våra handlingar får konsekvenser. Vi alla kände stor vördnad för de döda.
Att vi kunde gå där,på samma mark,samma jord,samma plats som 6 miljoner av ondskans offer och sedan gå ut igen med  livet i behåll det kändes ofattbart för oss.
Det känns så obeskrivligt bra att vi fått göra den psykiska resan fyskiskt .
//Ellinore Hillring & resten av flickorna i grupp två =)


Kommentarer
Klasspappa sa:

Såg en tös sitta halvtvå inatt skrivande för fulla muggar, de flesta låg och sov då. Energiskt hackande och att bara få till så träffande och starka ord är så bra, en jättestor kram för dem. "Den psykiska resan gjorde vi fysiskt" gillar jag skarpt.

Datum: 2010-05-15 Klockslag: 23:51:07
ellinore hillring sa:

tack så mycket!! dem orden är dem som beskriver mina egna känslor bäst & förutom att dem finns inristade i mitt lilla hjärta så står dem först i min loggbok med (:

Datum: 2010-05-16 Klockslag: 19:20:56
dnfyild sa:

Uze utifopapug ivuxaze teheni huh ikux ujotu ifonekip afomijanoy ba.

Datum: 2012-10-15 Klockslag: 16:32:07
Hemsida/Blogg: http://www.uneducu.com

Lämna en kommentar

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0